Toch weer geen Highland Games?

DSCF3124

Gisterenochtend waren we nog verbaasd over het feit dat de Highland Games werden aangekondigd in het Oosterpark. Gisterenmiddag waren we nog meer verbaasd waren wij over het feit dat de deelgemeente Oost de aankondiging plotseling van de website heeft gehaald. De overtreffende trap van verbazing kwam echter na het persbericht van gisterenavond, dat de bekendmaking van de vergunning ten onrechte suggereerde dat een vergunning was verleend.

Wat is daarvan de reden? Zijn de Highland Games afgelast of gaat het niet door? Gaan de Highland Games door maar zonder vergunning? Heeft de organisator van de Highland Games gezien de ontstane commotie van de aanvraag afgezien? Wij hebben een bezwaarschrift ingediend, geldt dat nog? Vragen die open blijven omdat het stadsdeel niet meer “wetgeeft” via bekendmakingen maar via persberichten. Persberichten die ook geen antwoord geven en uitblinken in onduidelijkheden. Feit is wel dat de burger verworden is, om met Wim Sonneveld te spreken, tot een stakker die in het duister tast.

Het zou de gemeente Amsterdam sieren als zij bij de afgifte van vergunningen de wettelijke termijn van 6 weken in acht neemt en voor de datum dat een evenement plaatsvind de bezwaarcommissie tot een uitspraak laat komen. Dat geeft duidelijkheid en vertrouwen naar de burger toe en zou bijdragen tot meer vertrouwen in de politiek.

Zie onderstaande screenshots.

AmsterdambekendmakingHighlandgames

printscreen

En voor alle zekerheid ook maar een printscreen van het persbericht…
https://www.amsterdam.nl/oost-gebied/buurtnieuws-oost/nieuws/oud-oost/oosterparkbuurt/verdubbeling-0/geen-highlandgames/

geenhighlandgames